Присуство дебати у Скупштини града Ниша

  • аутор: trgovac
  • категорија: novosti
  • датум: March 18, 2018

У организацији ЕУ инфо центра Београд, ЕУ инфо кутка Ниш и Отворене комуникације уз подршку Делегације Европске уније у Републици Србији, у Нишу је одржана дебата средњошколаца и студената у оквиру четврте Европске школе дебате.
У оквиру програма предмета Грађанско васпитање и Устав и права грађана, 49 ученика Трговинске школе са својим професорима Бојаном Марковићем и Слободаном Стојановићем, дана 14.03.2018. год. присуствовали су полуфиналној дебати у великој сали Скупштине града. Дебатовало се на тему: „Да ли млади, старији од 16 година, треба да имају право гласа“? Жири су чинили председник Скупштине града Ниша, мр Раде Рајковић, професор Економског факултета у Нишу др Бобан Стојановић и Миљана Пејић из Отворене комуникације.
Ученици су се упознали са вештином дебатовања, аргументације и јавном наступу, као и правилима дебатовања. Након занимљиве дебате публика се јавним гласањем изјашњавала о победнику. Афирмативни тим је победио јер је сматрао да право гласа треба спустити на 16 година и тиме младима пружити шансу да заступају своје интересе и начине бољитак и промену. Финална дебата биће одржана крајем маја у Народној скупштини у Београду.
О присуству дебати презентован је фото-пано у холу школе, а ученицима поклоњене фотографије.

Оставите коментар

Ваша адреса неће бити објављена.

*